We zijn begonnen… Schoolgebonden Jeugdwerk / MDT op het Roemer Visscher College en het Zuid-West College

Schoolgebonden Jeugdwerk / MDT op het Roemer Visscher college en het Zuid-West College

Stichting MEION is in samenwerking met het Roemer Visscher College en het Zuid-West College en vele andere partners hard aan het werk om alle 800 leerlingen 80 uur extra per jaar te laten besteden aan persoonlijkheidsvorming en beroepsoriëntatie.

Oftewel: we zijn actief met het regelen van tientallen programma’s op het gebied van burgerschap, sport, kunst en cultuur. Ook zijn er vele gesprekken met bedrijven en scholen waar de leerlingen hun mouwen uit de handen kunnen steken om kennis te maken met verschillende beroepen.

Ook leuk: we zijn hard bezig met het organiseren van een werkweek voor de eerste en derdejaars leerlingen.

Een echte eerste start hebben we gemaakt op het Roemer Visscher College. Onze collega Samia El Hanoudi is er nu dagelijks aan de slag in haar rol Unitleider om er onder andere de ‘kleine welzijnsvragen’ van de leerlingen op te halen.

Centrum 1622 is inmiddels begonnen trainingen begonnen op het Zuid-West College. Verder vinden er ‘as we speak’ gesprekken plaats met andere geïnteresseerden over de nog in te vullen vacatures.

Ook de financiën om het programma in ieder geval vier jaar lang vol te houden hebben onze grote aandacht. Een uitspraak over de financiering vanuit het traject Maatschappelijke Diensttijd  door het ministerie van Onderwijs verwachten we eind november 2023. Verder zitten we aan tafel met Fonds 1818 en Lucas Onderwijs voor een flinke bijdrage.

Dit is slechts een kleine impressie van de werkzaamheden. De komende maanden zullen we u via de nieuwsbrief verder op de hoogte houden. Heeft u ideeën, vragen en of opmerkingen, neem dan contact met ons op.


Voor meer informatie:
Harry Vrins
Programmamanager MEION
h.vrins@meion.nl